Visage hackathon

Odgođeno – novi datum bit će objavljen naknadno

Zabavi se

Testiraj svoje vještine rješavajući stvarne probleme u odličnom timu.

Nauči

Razmjeni znanje s kolegama i mentorima s dugogodišnjim iskustvom.

Osvoji nagrade

Znanje je najbolja nagrada, ali ni dobar poklon nije za baciti.

Riješi stvarne probleme računalnim vidom

Računalni vid je svugdje – od jednostavnih aplikacija u našim mobitelima do sigurnosnih kamera. Visage Hackaton prilika je da ga iskoristiš za novu primjenu koja će riješiti neki stvarni problem. Osiguravamo ti odlično radno okruženje, odgovarajući tim (ako ga već nemaš), mentora s dugogodišnjim iskustvom i visage|SDK licencu. Na tebi je samo da u jednom danu smisliš efikasan prototip. Pridruži se, pomakni vlastite granice i ponesi sa sobom nova znanja i odlične nagrade!

Odaberi svoj izazov

 Predstavljamo ti općenite teme koje te očekuju na Hackathonu, a na tebi je da odrediš na što ćeš se fokusirati i smisliš vlastito rješenje.

Računalni vid sve se češće koristi u modernim vozilima kako bi se ostvarila dodatna razina sigurnosti. Vozila danas mogu pratiti prometne znakove, zaustaviti se pred pješakom, držati razmak od drugih vozila, itd. Ipak, vozač i dalje ostaje glavni faktor u sigurnosti, pri čemu je podložan raznim distrakcijama, umoru, emocijama… Možeš li iskoristiti visage|SDK da pomogneš vozaču da ostane fokusiran na vožnju? Na raspolaganju će ti biti i Basler kamera.

Korisna znanja i vještine: C#, C++, OpenCV, poznavanje Unix platformi

Naše lice je idealna lozinka – jedinstveno je i ne možemo ga zaboraviti. Ipak, gdje god ima vrijednih podataka, ima i onih koji do tih podataka žele doći sumnjivim metodama. Kod sustava za prepoznavanje lica, to se najčešće svodi na imitaciju lica fotografijom, videom, maskom, i sl. Možeš li iskoristiti visage|SDK da kamere učiniš pametnijima? Na raspolaganju će ti biti Orbbec Astra dubinska kamera.

Korisna znanja i vještine: C++, OpenCV, Visual Studio, CMake

Svjetlost direktno utječe na atmosferu u prostoriji. U idealnom svijetu, svjetlost bi se trebala brzo i lako prilagođavati nama. Kad znaš brojne mogućnosti visage|SDK – od praćenja lica, pogleda i gesta do analize lica i emocija i prepoznavanja lica – što sve možeš učiniti s Philips Hue pametnom lampom?

Korisna znanja i vještine: osnove mrežnih tehnologija

Blender je program koji se koristi za izradu animiranih filmova, 3D modeliranje, dodavanje vizualnih efekata i slično. Jedna od mogućnosti koja se često koristi je i animacija lica, koja često zahtijeva puno vremena i truda. Možeš li iskoristiti visage|SDK da taj proces učiniš jednostavnijim i bržim?

Korisna znanja i vještine: Unity, Blender, Python 3

Ljudi stvaraju glazbu od davnina i pri tome koriste najrazličitije metode i instrumente. Kad znaš brojne mogućnosti koje pruža visage|SDK – od praćenja lica, pogleda i gesta do analize lica i emocija i prepoznavanja lica – možeš li ga iskoristiti za stvaranje novih glazbenih djela?

Korisna znanja i vještine: C++

Da bismo imali lijepu kožu, moramo je dobro poznavati. Analiza kože uz pomoć računalnog vida može nam bolje približiti stanje i potrebe naše kože. Kako ti u tome može pomoći visage|SDK?

Korisna znanja i vještine: C#, C++, OpenCV

Pomoćne tehnologije pomažu ljudima bolje i lakše izvršiti određene zadatke koji bi im inače predstavljali izazov zbog njihovog zdravstvenog stanja. Kad znaš brojne mogućnosti koje pruža visage|SDK – od praćenja lica, pogleda i gesta do analize lica i emocija i prepoznavanja lica – sigurni smo da ga možeš iskoristiti i da unaprijediš nečiju kvalitetu života.

Korisna znanja i vještine: C#, C++, OpenCV

Visage|SDK te inspirirao za neki ideju koja nije na popisu? Super, otvoreni smo i za tu opciju. Mi ti osiguravamo licencu za visage|SDK, a ostalo je na tebi.

Što te očekuje?

  • Cijeli dan posvećen računalnom vidu i strojnom učenju
  • Odličan tim koji će ti pomoći savladati odabrani izazov
  • Dedicirani mentor s dugogodišnjim iskustvom
  • Upoznavanje s Visage Technologies i mogućnostima zaposlenja
  • Hrana, piće, nagrade i dobro društvo

Najčešća pitanja

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Ako te zanima računalni vid – s tehničke ili biznis strane – ovaj događaj je vjerojatno za tebe. Poželjno je da:

  • Imaš praktičnog ili teorijskog iskustva s računalnim vidom, strojnim učenjem i/ili primjenom AI tehnologija
  • Upoznat si s Visage Technologies i rješenjima koja razvijamo
  • Voliš rješavati probleme i pri tome surađivati s drugima

Svi su dobrodošli prijaviti se, no broj slobodnih mjesta je ograničen. Prijave traju do 22.03. u ponoć.

MORAM LI SE PRIJAVITI U TIMU?

Timovi su dobrodošli, no nisu obavezni. Ako nemaš svoj tim, dodijelit ćemo ti ekipu u skladu s tvojim vještinama i interesima.

KOLIKO KOŠTA UPAD?

Upad se ne naplaćuje, ali je broj sudionika ograničen. Prijavi se na vrijeme!

ŠTO SVE TREBAM PONIJETI?

Ponesi svoj laptop, punjač i mobitel. Sve ostalo čeka te kod nas!

KAKO SE MOGU PRIPREMITI?

Iako ćemo na početku Visage Hackathona održati kratku prezentaciju i svakom timu dodijeliti iskusnog mentora, malo pripreme ne škodi. Preporučamo ti da posjetiš našu stranicu i pogledaš čime se bavimo. Na temelju toga možeš dodatno istražiti mogućnosti i ograničenja naše tehnologije, što će ti pomoći da što bolje i uspješnije odradiš zadatak.

KOJE SU NAGRADE?

Najbolji tim bit će nagrađen s 1000kn po osobi, a svi sudionici sa sobom će ponijeti visage|SDK evaluacijsku licencu, naš goodie bag i, najvažnije, novo iskustvo i znanje.

KOJA SU PRAVILA?

Pravila možeš vidjeti na linku: https://visagetechnologies.com/pravila

IMAM JOŠ PITANJA.

Pitaj! Javi nam se na info@visagetechnologies.com.

O organizatoru

Visage Technologies je renomirani provider tehnoloških rješenja iz područja računalnog vida i strojnog učenja. Naš glavni proizvod, visage|SDK, omogućuje praćenje, analizu i prepoznavanje lica u stvarnom vremenu. Zahvaljujući stotinama klijenata diljem svijeta i kontinuiranom rastu, Visage Technologies je već tri godine zaredom uvršten na Deloitteovu listu najbrže rastućih švedskih IT firmi i u stalnoj je potrazi za novim članovima tima.